Cufărul bunicii

Articole, rețete, sfaturi și ghiduri.

Cufarul bunicii Înapoi la toate retetele

Paste cu spanac și usturoi

Rețeta de paste cu spanac și usturoi este ideală pentru o cină rapidă, după o zi de muncă. Se prepară cât ai zice „cățel de usturoi” și are conținut scăzut de calorii.

Ingrediente:

Cum prepari?

  1. Pune pastele la fiert într-o oală cu apă și un pic de sare. Pregătește pastele conform instrucțiunilor de pe pachet.
  2. Între timp, înlătură codițele frunzelor de spanac și taie frunzele de spanac în bucăți mari.
  3. Strivește cățeii de usturoi cât mai fin.
  4. Într-o tigaie mare pune 3 linguri de ulei și adaugă spanacul tăiat și usturoiul strivit. Călește-le la foc mediu spre mic, timp de aproximativ 5 minute. Amestecă des, până când usturoiul începe să devină auriu și miroase delicios.
  5. În aceeași tigaie, adaugă pastele fierte și gătește în continuare la foc mediu, timp de 2-3 minute. Mai poți adăuga jumătate de cană din apa în care au fiert pastele. Nu uita să amesteci în tigaie cu o lingură de lemn, pentru ca aromele să se combine.
  6. Ia tigaia de pe foc, presară piper după gust, parmezanul ras și servește imediat.

 

Dă un plus de aromă adăugând la final semințe de pin sau măsline. Când nu au fost delicioase pastele proaspăt preparate și servite cât încă ți-e foame? Să aveți poftă!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Retete similare: