Cufărul bunicii

Articole, rețete, sfaturi și ghiduri.

Cufarul bunicii Înapoi la toate retetele

Musaca de vinete și cartofi

Vânăta este vedetă în această lună. E piesa centrală în multe preparate, conține vitamina C și este un foarte bun antioxidant. Bucură-te de proprietățile sale nutritive și de gustul aromat pregătind această rețetă.

 

Ingrediente

o vânătă
3 cartofi
60 ml ulei Untdelemn de la Bunica Omega 3
jumătate de linguriță de sare
jumătate de linguriță de piper
2 lingurițe de oregano uscat
o ceapă
4 căței de usturoi
2 lingurițe de busuioc proaspăt tocat
2 lingurițe de oregano proaspăt tocat
un praf de scorțișoară
un praf de cuișoare
700 ml pastă de roșii
150 g brânză feta rasă
300 g iaurt grecesc
2 ouă
70 g parmezan ras
o lingură de făină de grâu

Cum prepari?

1. Curăță și spală bine vânăta și cartofii, apoi taie-le în felii de aproximativ 1 cm.
2. Încălzește cuptorul la 180°C.
3. Unge feliile de legume cu ulei (mai păstrează 15 ml din ulei) și așază-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
4. Presară peste ele sare, piper și oregano uscat.
5. Pune tava cu vinete și cartofi la cuptor pentru 25 de minute. Lasă-le să se răcească.
6. Între timp, curăță și toacă mărunt ceapa și usturoiul, apoi călește-le în cei 15 ml de ulei timp de 2 minute.
7. Adaugă busuiocul și oregano-ul proaspăt, scorțișoara, apoi cuișoarele. Amestecă bine.
8. Adaugă sosul de roșii, apoi asezonează cu sare și piper. Lasă pe foc încă 10 minute până începe să fiarbă și amestecă din când în când.
9. În primul strat, pune jumătate din acest sos într-un vas de sticlă Yena sau de ceramică. Adaugă un alt strat cu feliile de vânătă, altul de cartofi și presară brânza feta.
10. Repetă pașii până când se termină toate ingredientele: un alt strat de sos, unul de vinete, unul de cartofi, apoi brânza feta.
11. Într-un bol amestecă iaurtul, ouăle, parmezanul și făina. Adaugă la final în tavă, peste legume, apoi dă la cuptor pentru o oră la 180°C.
12. Când este gata, lasă musacaua să se răcească 15 minute.

 

Savurează cu toată familia! Poftă bună!

Retete similare: