Cufărul bunicii

Articole, rețete, sfaturi și ghiduri.

Cufarul bunicii Înapoi la toate retetele

Mâncare de linte, simplă și delicioasă

Timp de preparare: 30-45 minute
Dificultate: Ușor

Când e frig afară și sărbătorile au trecut, ai încă două luni de iarnă în față. Creează o atmosferă caldă învăluită în gusturi orientale, printr-o mâncare de linte simplă și delicioasă. De ce anume ai nevoie?

  • 300 g linte verde
  • 1 conservă roșii bucăți
  • 2 ardei capia
  • 1 ceapă
  • 1 lingură Untdelemn de la Bunica Vitamina D
  • condimente: sare, piper, chimion pudră, turmeric
  • 1 lingură pastă de curry roșie

Cum se prepară?

  1. Lintea

Spală lintea, apoi las-o la înmuiat 15 minute într-un bol cu apă rece. Fierbe 1 litru și jumătate de apă într-o oală, apoi adaugă lintea scursă, alături de un vârf de linguriță de sare. Fierbe lintea timp de 25-30 de minute.

  1. Legumele călite

Toacă ceapa mărunt și călește-o în tigaie, după ce ai încins o lingură de ulei de floarea-soarelui. Când ceapa a căpătat o culoare aurie, adaugă 2 ardei capia tăiați mărunt și conserva de roșii. După ce totul s-a rumenit, adaugă sare, piper și un vârf de linguriță de chimion și unul de turmeric.

  1. Amestecă toate ingredientele

După ce lintea a fiert, scurge-o și pune-o în tigaia în care ai pregătit și sosul. Amestecă-le pe toate și adaugă o lingură de pastă de curry.

Și gata! Servește cele 2 porții la un prânz de weekend, alături de persoana dragă. Poți orna totul cu frunze proaspete de coriandru sau busuioc, pentru propețime.

Retete similare: