Timp de preparare: 30-45 minute
Dificultate: Ușor
Când e frig afară și sărbătorile au trecut, ai încă două luni de iarnă în față. Creează o atmosferă caldă învăluită în gusturi orientale, printr-o mâncare de linte simplă și delicioasă. De ce anume ai nevoie?
- 300 g linte verde
- 1 conservă roșii bucăți
- 2 ardei capia
- 1 ceapă
- 1 lingură Untdelemn de la Bunica Vitamina D
- condimente: sare, piper, chimion pudră, turmeric
- 1 lingură pastă de curry roșie
Cum se prepară?
- Lintea
Spală lintea, apoi las-o la înmuiat 15 minute într-un bol cu apă rece. Fierbe 1 litru și jumătate de apă într-o oală, apoi adaugă lintea scursă, alături de un vârf de linguriță de sare. Fierbe lintea timp de 25-30 de minute.
- Legumele călite
Toacă ceapa mărunt și călește-o în tigaie, după ce ai încins o lingură de ulei de floarea-soarelui. Când ceapa a căpătat o culoare aurie, adaugă 2 ardei capia tăiați mărunt și conserva de roșii. După ce totul s-a rumenit, adaugă sare, piper și un vârf de linguriță de chimion și unul de turmeric.
- Amestecă toate ingredientele
După ce lintea a fiert, scurge-o și pune-o în tigaia în care ai pregătit și sosul. Amestecă-le pe toate și adaugă o lingură de pastă de curry.
Și gata! Servește cele 2 porții la un prânz de weekend, alături de persoana dragă. Poți orna totul cu frunze proaspete de coriandru sau busuioc, pentru propețime.