Cufărul bunicii

Articole, rețete, sfaturi și ghiduri.

Cufarul bunicii Înapoi la toate retetele

Mâncare de fasole cu mazăre și morcov

Reteta este pentru 4 Pentru: 4
Reteta este gata in 4 Gata în: 30 minute
Dificultate 4 Dificulatate: ușor
"Iată o rețetă de toamnă, ușor de preparat și hrănitoare, cu mazăre, fasole și morcovi. Delicioasă pentru un prânz cu familia."

Ingrediente

  • 2 cepe
  • 3 morcovi
  • 3 linguri de ulei Untdelemn de la Bunica pentru Prăjit
  • 800g fasole albă sau roșie la conservă
  • 200g mazăre conservă sau borcan
  • o foaie de dafin
  • 400g roșii pasate (din conserva)
  • sare, piper
  • o legătură de pătrunjel verde
Untdelemn de la Bunica

Cum prepari?

  1. Curăță și spală ceapa și morcovii.
  2. Toacă mărunt ceapa, iar morcovul rondele.
  3. Într-o tigaie încăpătoare, adaugă uleiul și călește ceapa și morcovul.
  4. Lasă la foc mediu, cu capacul pus, până când se înmoaie legumele.
  5. După ce legumele s-au rumenit, adaugă mazărea spălată, fasolea, roșiile pasate și o frunză de dafin.
  6. Amestecă ingredientele, apoi adaugă 500ml apă.
  7. Lasă compoziția la fiert până scade și are consistența dorită. Amestecă ușor din când în când.
  8. Asezonează cu sare și piper după gust.
  9. La final, presară deasupra pătrunjelul verde tocat.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Retete similare: