Garnituri
Rețete rapide
Tradițional
De pe o masă plină cu preparate tradiționale nu are cum să lipsească mămăliguța fierbinte. Însă acestă rețetă păstrată în familii de generații poate fi adaptată și preparată în alte moduri inedite pentru a completa felurile principale de mâncare.
Ingrediente:
- 200 ml apă
- 200 ml lapte
- 150 g făină de porumb
- 30 g telemea
- sare după gust
- 1 lingură ulei Untdelemn de la Bunica pentru Prăjit
Cum prepari?
- Într-un vas pune la fiert apa împreună cu laptele și praful de sare.
- Când apa și laptele încep să fiarbă, adaugă uleiul, făina de porumb și dă flacăra la mic.
- Amestecă încontinuu.
- Rade telemeaua.
- Când mămăliga s-a îngroșat, adaugă telemeaua rasă.
- Lasă în continuare la fiert și amestecă până când mămăliga devine puțin mai tare.
- Când mămăliga este gata, pune-o într-o tavă, niveleaz-o (aproximativ 1 cm grosime), apoi tai-o în dreptunghiuri.
- Încălzește grătarul și stropește-l cu ulei.
- Pune feliile de mămăligă pe grătar și prăjește-le pe ambele părți până se rumenesc.
Se potrivește de minune cu sosuri sau cu un fel principal de mâncare. Poftă bună!
You must be logged in to post a comment.