Cufărul bunicii

Articole, rețete, sfaturi și ghiduri.

Cufarul bunicii Înapoi la toate retetele

Mămăligă la grătar

De pe o masă plină cu preparate tradiționale nu are cum să lipsească mămăliguța fierbinte. Însă acestă rețetă păstrată în familii de generații poate fi adaptată și preparată în alte moduri inedite pentru a completa felurile principale de mâncare.

Ingrediente:

Cum prepari?

  1. Într-un vas pune la fiert apa împreună cu laptele și praful de sare.
  2. Când apa și laptele încep să fiarbă, adaugă uleiul, făina de porumb și dă flacăra la mic.
  3. Amestecă încontinuu.
  4. Rade telemeaua.
  5. Când mămăliga s-a îngroșat, adaugă telemeaua rasă.
  6. Lasă în continuare la fiert și amestecă până când mămăliga devine puțin mai tare.
  7. Când mămăliga este gata, pune-o într-o tavă, niveleaz-o (aproximativ 1 cm grosime), apoi tai-o în dreptunghiuri.
  8. Încălzește grătarul și stropește-l cu ulei.
  9. Pune feliile de mămăligă pe grătar și prăjește-le pe ambele părți până se rumenesc.

Se potrivește de minune cu sosuri sau cu un fel principal de mâncare. Poftă bună!

Retete similare: