Cufărul bunicii

Articole, rețete, sfaturi și ghiduri.

Cufarul bunicii Înapoi la toate retetele

Pesto de busuioc

 

Ce zici de o pastă cu busuioc și parmezan care va da un plus de gust oricărui fel de mâncare? Încearcă-l la marinate, fripturi, paste sau cartofi. Ai nevoie doar de cinci ingrediente și un robot de bucătărie.

Ingrediente:

  • 1/4 cană semințe de pin (cam 50 g)
  • 2 căni de frunze de busuioc proaspăt
  • 3 căței de usturoi
  • 1/2 cană de parmezan ras
  • 1/3 cană de ulei Untdelemn de la Bunica Omega 3
  • sare și piper după gust

Opțional, pentru fiecare gust:

  • sucul de la jumătate de lămâie

Cum prepari?

  1. Prăjește usor semințele de pin, într-o tigaie, fără ulei. Vor deveni aurii și vor avea o aromă mai intensă.
  2. După ce ai prăjit semințele de pin, pune toate ingredientele, în afară de ulei, în robotul de bucătărie. Mărunțește ingredientele până când obții un amestec omogen și aproape fin.
  3. Ține robotul în funcțiune și adaugă încet uleiul, toarnă-l cu grijă, să arate ca un firicel.
  4. Pesto este gata când amestecul este omogen și te îmbie să-l încerci.

Sfat: dacă nu ai robot de bucătărie, poți folosi un mojar cu pistil ca să toci ingredientele mărunt.

În câteva minute obții o pastă delicioasă. Îți recomandăm să o consumi imediat după ce l-ai pregătit, la cină, prânz, sau chiar la micul dejun, pe pâine sau pe omletă. Dacă mai rămâne poți să-l păstrezi câteva zile la frigider într-un borcan închis. Poftă bună!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Retete similare: