Cufărul bunicii

Articole, rețete, sfaturi și ghiduri.

Cufarul bunicii Înapoi la toate retetele

Ficăței cu vin

Reteta este pentru 2 persoane Pentru: 2 persoane
Reteta este gata in 2 persoane Gata în: 45 minute
Dificultate 2 persoane Dificulatate: ușor
"O rețetă rapidă și delicioasă de ficăței cu vin, șunculiță și condimente."

Ingrediente

  • 2 căței de usturoi
  • 1 linguriță salvie uscată
  • 300g ficat de pasăre
  • 1⁄2 cană vin roșu sec
  • 11⁄2 linguriță oțet roșu
  • 2 felii de șunculiță
  • 2-3 linguri de ulei Untdelemn de la Bunica pentru Prăjit
  • câteva fire de pătrunjel verde
  • sare și piper după gust
Untdelemn de la Bunica

Cum prepari?

  1. Curăță și taie mărunt usturoiul.
  2. Taie mărunt salvia uscată.
  3. Taie ficatul în fâșii de aproximativ 5cm.
  4. Combină vinul, oțetul, usturoiul, salvia într-ul bol.
  5. Pune ficatul în castron și lasă-l la marinat pentru 30 de minute.
  6. Taie șunculița în cubulețe mici.
  7. Folosind o tigaie pune șunculița la prăjit, iar după ce este gata așaz-o pe un prosop de hârtie ca să se scurgă grăsimea.
  8. Scoate ficățeii din marinadă și păstrează marinada pentru un pas următor.
  9. Adaugă ulei în tigaie și pune ficatul la prăjit.
  10. Lasă ficățeii la prăjit aproximativ 2 minute pe fiecare parte sau până când se fac maro pe exterior, dar sunt încă rozalii pe interior.
  11. Scoate ficățeii din tigaie și pune-i pe o farfurie, apoi sărează-i și piperează-i după gust.
  12. Adaugă marinada în tigaia în care ai prăjit ficățeii și las-o să fiarbă până se reduce la jumătate. Nu uita să amesteci în permanență.
  13. Strecoară marinada printr-o sită și adaugă sosul obținut astfel peste ficăței.
  14. Taie fin pătrunjelul.
  15. Servește ficățeii cu pătrunjel și bacon.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Retete similare: