Garnituri
Dulce și picant în același timp, o delicatesă! Răsfață-ți papilele gustative cu o rețetă exotică și savuroasă de dulceață din ardei iute.
Ingrediente
- 1 kg ardei iute roșu
- 500 g ardei kapia
- 500 ml oțet de vin alb
- 500 g zahăr
- 20 g sare
- 3 mere acrișoare
Cum prepari?
- Spală ardeii iuți în mai multe ape reci.
- Taie codițele acestora, despică-i pe lungime și curăță nervurile și semințele din interior.
- Odată ce sunt bine curățați, toacă-i în bucățele.
- Spală bine ardeii kapia, curăță-i de cotor și semințe și dă-i prin mașina de tocat.
- Într-o cratiță cât mai largă și joasă, adaugă oțetul, zahărul și sarea.
- Setează flacăra aragazului la ”medie” și așează cratița mai sus-amintită pe foc.
- Lasă totul să fiarbă până când sarea și zahărul s-au dizolvat, apoi adaugă ardeii iuți și ardeii kapia.
- Între timp, curăță merele de coajă și dă-le prin răzătoarea mare.
- Adaugă merele rase în dulceața care deja fierbe și amestecă ușor.
- Mai lasă să fiarbă 30 de minute, adunând spuma formată deasupra.
- Când dulceața este bine fiartă și legată, adaugă compoziția în borcane sterilizate și lasă-le să se răcească.
Dulceaţa de ardei iute este un ingredient absolut necesar pentru iubitorii de friptură. O poți alătura, de asemenea, legumelor, ciocolatei sau brânzeturilor.
You must be logged in to post a comment.