Cufărul bunicii

Articole, rețete, sfaturi și ghiduri.

Cufarul bunicii Înapoi la toate retetele

Dulceață din ardei iute

Dulce și picant în același timp, o delicatesă! Răsfață-ți papilele gustative cu o rețetă exotică și savuroasă de dulceață din ardei iute.

 

Ingrediente

  • 1 kg ardei iute roșu
  • 500 g ardei kapia
  • 500 ml oțet de vin alb
  • 500 g zahăr
  • 20 g sare
  • 3 mere acrișoare

Cum prepari?

  1. Spală ardeii iuți în mai multe ape reci.
  2. Taie codițele acestora, despică-i pe lungime și curăță nervurile și semințele din interior.
  3. Odată ce sunt bine curățați, toacă-i în bucățele.
  4. Spală bine ardeii kapia, curăță-i de cotor și semințe și dă-i prin mașina de tocat.
  5. Într-o cratiță cât mai largă și joasă, adaugă oțetul, zahărul și sarea.
  6. Setează flacăra aragazului la ”medie” și așează cratița mai sus-amintită pe foc.
  7. Lasă totul să fiarbă până când sarea și zahărul s-au dizolvat, apoi adaugă ardeii iuți și ardeii kapia.
  8. Între timp, curăță merele de coajă și dă-le prin răzătoarea mare.
  9. Adaugă merele rase în dulceața care deja fierbe și amestecă ușor.
  10. Mai lasă să fiarbă 30 de minute, adunând spuma formată deasupra.
  11. Când dulceața este bine fiartă și legată, adaugă compoziția în borcane sterilizate și lasă-le să se răcească.

Dulceaţa de ardei iute este un ingredient absolut necesar pentru iubitorii de friptură. O poți alătura, de asemenea, legumelor, ciocolatei sau brânzeturilor.

Retete similare: