Cufărul bunicii

Articole, rețete, sfaturi și ghiduri.

Cufarul bunicii Înapoi la toate retetele

Budincă rece duo: vanilie și ciocolată

Răcorește-ți zilele de vară cu un desert revigorant pe care îl pregătești repede: budincă rece de vanilie și ciocolată.

Ingrediente:

Pentru budinca de vanilie:

  • 60 g zahăr
  • 30 g amidon din porumb
  • un praf de sare
  • 640 ml lapte
  • 2 ouă
  • 2 lingurițe esență de vanilie

Pentru budinca de ciocolată:

  • 100 g zahăr
  • 40 g cacao
  • 30 g amidon de porumb
  • un praf de sare
  • 640 ml lapte
  • 2 ouă
  • 1 linguriță esență de vanilie

Opțional:

  • fructe proaspete sau nuci

Cum prepari?

  1. Mai întâi pregătim budinca de vanilie. Amestecă într-un bol zahărul, amidonul și sarea.
  2. Într-un alt bol, bate ouăle și amestecă-le cu 160 ml de lapte.
  3. Adaugă mixul lichid peste cel solid și amestecă până se omogenizează. Lasă deoparte compoziția.
  4. Laptele rămas (480 ml) pune-l la fiert într-o oală, pe foc mic.
  5. Când laptele este aproape fiert, ia-l de pe foc și toarnă-l ușor peste compoziția cu amidon. Amestecă încontinuu.
  6. După ce ai încorporat compoziția în laptele cald, pune oala iarăși pe foc mic și amestecă încontinuu. Ține pe foc aproximativ 3-5 minute până se îngroașă compoziția și devine densă.
  7. Oprește focul, încorporează esența de vanilie și amestecă ușor.
  8. Ia oala de pe foc și acoper-o cu folie alimentară cât mai repede pentru a nu se crea crustă.
  9. Las-o să se odihnească la frigider timp de cel puțin 2 ore.
  10. Pentru a pregăti budinca de ciocolată urmează exact aceiași pași ca până acum, dar adaugă în plus cacaua la primul pas, atunci când amesteci zahărul, amidonul și sarea.
  11. După ce s-au răcit cele două arome de budincă, ia câte puțin din fiecare aromă cu ajutorul unei linguri și aranjează budinca în pahare sau castronele.
  12. Bucură-te de desertul tău rece cu două arome: vanilie și ciocolată.

Îmbogățește savoarea budincii cu câteva nuci sau fructe proaspete pe deasupra.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Retete similare: