Cufărul bunicii

Articole, rețete, sfaturi și ghiduri.

Cufarul bunicii Înapoi la toate articolele

Rețete de ceaiuri reci

Cum plănuiești să te răcorești vara asta? Pe lângă plimbările cu bicicleta sau drumețiile revigorante de la munte, îți propunem câteva rețete de ceiuri reci făcute din ingrediente proaspete pe care să le savurezi alături de rețetele ușoare de vară.

Ceai de lămâie și busuioc

Pe cât este de ușor de pregătit, pe atât este de aromat acest ceai din lămâie și busuioc. Îți va plăcea mai ales dacă îl îmbini cu brioșe pufoase cu lămâie.

Pentru două pahare de ceai ai nevoie de:

  • 1 lămâie
  • 12 frunze de busuioc proaspăt
  • 2 pliculețe de ceai verde
  • 600 ml apă fierbinte
  • miere după gust

Mure și mentă

Îți va plăcea acest ceai alături de o felie de chec din banane și afine.

Pentru două pahare de ceai ai nevoie de:

  • 300 g mure
  • 12 frunze de mentă proaspătă
  • 2 pliculețe de ceai verde
  • 600 ml apă fierbinte
  • miere după gust

Piersică și ghimbir

După o salată hrănitoare de avocado cu ou, ceaiul de piersică și ghimbir va completa perfect masa de prânz.

Pentru două pahare de ceai ai nevoie de:

  • 2 piersici
  • 2 pliculețe de ceai verde
  • 8 felii de ghimbir proaspăt
  • 600 ml apă fierbinte
  • miere după gust

Cum pregătești aceste ceaiuri reci?

Alege mixul preferat și respectă următorii pași:

  1. Pregătește 2 pahare.
  2. Spală și taie fructele și frunzele menționate la fiecare tip de ceai.
  3. Împarte amestecul pregătit mai sus în cele două pahare și pune și câte un plic de ceai verde.
  4. Adaugă apă fierbinte în pahare, peste ingrediente.
  5. Lasă la infuzat timp de 5 minute, apoi scoate pliculețele de ceai. Mai lasă la infuzat încă 10 minute și îndulcește ceaiul cu miere.
  6. Pune ceaiul la rece în frigider pentru 3-4 ore.

 

Ceai de căpșuni cu lapte

Unt alt ceai răcoritor, dar mai ieșit din comun prin modul de preparare, este ceaiul de căpșuni. Îți poți începe ziua cu el, lângă un bol cu cereale, sau să te revigorezi oricând pe parcursul zilei.

Pentru 4 pahare de ceai de căpșuni ai nevoie de:

  • 1 pliculeț de ceai de hibiscus
  • 500 ml apă fierbinte
  • o lingură de miere
  • 8 căpșuni tăiate în felii
  • 150 ml suc prospăt de portocale
  • 150 ml lapte de cocos (îl poți înlocui cu lapte de migdale sau chiar de vacă dacă nu ai alte opțiuni)

Cum pregătești?

  1. Într-o carafă pune pliculețul de ceai, mierea și căpșunile tăiate și spălate.
  2. Adaugă apa fierbinte.
  3. Scoate pliculețul de ceai după 5 minute, apoi adaugă sucul de portocale și laptele.
  4. Amestecă și lasă la răcit pentru câteva ore în frigider.
  5. Împarte ceaiul în 4 pahare și mai adaugă câteva cubulețe de gheață dacă dorești.

 

Ceai de citrice

Acest ceai acrișor de citrice este definiția verii într-un pahar. Savurează-l alături de o tartă cu spanac.

Pentru 4 pahare din acest ceai ai nevoie de:

  • 2 pliculețe de ceai verde
  • 500 ml apă fierbinte
  • 2 portocale medii
  • 1 lămâie
  • 400 ml suc proaspăt de portocale
  • 50 ml suc proaspăt de lămâie
  • 2-3 linguri de miere de albine
  • 4 felii de ghimbir proaspăt

Cum prepari?

  1. Într-o carafă pune pliculețele de ceai, apa fierbinte și lasă la infuzat timp de 3 minute. Îndepărtează pliculețele.
  2. Spală și taie în felii portocalele și lămâia, apoi adaugă-le în carafă.
  3. Toarnă sucul proaspăt de portocale, de lămâie și mierea.
  4. Amestecă totul, apoi pune ceaiul în frigider pentru câteva ore.
  5. Chiar înainte de a savura ceaiul, adaugă și feliile de ghimbir.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole similare: