Cufărul bunicii

Articole, rețete, sfaturi și ghiduri.

Cufarul bunicii Înapoi la toate articolele

Jocuri care dezvoltă imaginația copilului tău

Timpul pe care îl petreci acasă, cu copiii, este esențial pentru dezvoltarea lor. Fiecare moment împreună poate fi o ocazie să își dezvolte imaginația și personalitatea, iar tu ai ocazia să înveți mai multe despre ei și, de ce nu, chiar despre tine. Procesul de educare este mereu o stradă cu două sensuri.

 

Îți propunem câteva jocuri potrivite pentru copiii până în 7 ani:

1.Supereroul

Copilul tău, fie că este fată sau băiat, este un supererou care descoperă propria lume zilnic. Arată-i câte superputeri poate avea.  Păturile se transformă în pelerine, scaunele în forturi de apărare, iar casa devine un labirint din care păpușile și figurinele trebuie salvate.

2.Oficiul Poștal

O cutie veche poate deveni un oficiu poștal în care micul poștaș livrează scrisori membrilor familiei, dar le și scrie (cu puțin ajutor din partea părinților)! E un joc numai bun de a dezvolta capacitățile de organizare și creative ale copilului!

3.Teatrul japonez de umbre

Ai nevoie de :

  • o lanternă
  • un cearceaf sau o coală mare de hârtie
  • draperii vechi pe care le poți folosi drept cortină
  • carton
  • foarfecă
  • bețe de lemn
  • bandă adezivă

Teatrul de umbre este un joc fascinant în care imaginația joacă rolul principal. Decupezi conturul personajelor (oameni, animale, obiecte), întinzi cearceaful pe o sfoară, iar el devine ecran. În spatele lui așezi personajele, luminate de lanternă din spate. În fața ecranului, o lume întreagă prinde viață. Creează o poveste pornind de la 2-3 personaje alături de copilul tău, apoi așază-te pe canapea și privește prima sa realizare. Un mic regizor în acțiune.

Articole similare: