Cufărul bunicii

Articole, rețete, sfaturi și ghiduri.

Cufarul bunicii Înapoi la toate articolele

Idei personalizate de cadouri pentru cei dragi

Spiritul Crăciunului înseamnă dragostea din sânul familiei, povești și râsete, cadouri pe care să le păstrezi în amintire o viață și care să-i aducă și mai aproape pe cei dragi.

Vrei să le dăruiești familiei și prietenilor ceva cu adevărat deosebit, dincolo de clasicele căni personalizate? Ce ai spune să creezi chiar tu darurile pentru a-ți exprima recunoștința într-un mod unic? Iată câteva idei care vor fi un dar din suflet pentru cei dragi și vor fi o încântare și pentru tine să le creezi.

Jucării din fetru sau material textil

Ce ai spune dacă ai crea pentru cei mici jucăria lor preferată? Este mai simplu decât crezi! Cu puțin fetru ori material textil și vatelină, poți aduce bucuria pe chipul celor mici.

De ce ai nevoie și de unde să începi? Mai întâi hotărăște-te asupra dimensiunii jucăriei și asupra culorilor pe care vrei să le îmbini. Cel mic iubește ursuleții, bufnițele, norișorii? Alege ceea ce crezi că îl va încânta mai mult pe copilul tău, apoi pune-te pe treabă.

Ai nevoie de fetru sau material textil suficient și pentru partea din față, și pentru partea din spate a jucăriei. În plus, mai ai nevoie de ac și ață de aceeași culoare cu materialul ales, vatelină pentru a umple jucăria, nasturi pentru ochi, o foarfecă, un carton și un creion. Pe carton desenează forma aleasă pentru jucărie sau mai simplu poți printa direct de pe internet o formă găsită. Forma decupată pune-o peste materialul textil și taie două părți identice. Apoi, decupează câte o formă pentru burtică, botic și năsuc, fiecare de altă culoare. Aceste elemente coase-le peste baza de material, coase bine și nasturii în loc de ochi, apoi coase pe margini cele 2 forme identice ale jucăriei. Mai lasă o deschizătură prin care să pui vatelina, apoi încheie de tot.

Semn de carte cusut manual

Pentru iubitorii de cărți din familia ta, fă un semn de carte unic cu un mesaj deosebit sau cu modelele îndrăgite. Tot ce ai nevoie găsești la mercerie: etamină, ață colorată, ac, foarfecă. Alege un model pe care vrei să îl realizezi și stabilește culorile de care ai nevoie. Taie două bucăți de etamină identice, de aproximativ 15cm lungime și 8cm lățime. Ajustează dimensiunile în funcție de modelul ales. Coase modelul așa cum este arătat în imagine doar pe o bucată de etamină. Odată finalizat, așază spate în spate cele două părți de etamină și coasele pe margine cu ață albă. Semnul tău de carte este gata, pregătit să fie dăruit!

O cutie cu amintiri

Cele mai de preț daruri în viață sunt amintirile pe care le strângem. De ce să nu oferi cuiva drag o cutie plină cu cele mai de preț momente petrecute împreună? Este simplu de pregătit, dar atât de emoționant și de plin de semnificație.

Cumpără o cutie cât mai deosebită. Poate fi din lemn, gravată ori cât se poate de simplă. Acum e momentul să te uiți prin pozele vechi și să le alegi pe cele care surprind momente neprețuite. Scrie un gând pe spatele fiecăreia și pune-le în cutie. Pune și alte obiecte personale care vă amintesc de clipe speciale. Mai poți adăuga o hartă marcată cu toate locurile în care ați fost împreună. E vremea poveștilor în familie!

Decorațiuni de Crăciun

Decorațiunile de Crăciun sunt un alt cadou personalizat pe care îl poți face prietenilor și familiei: globuri, coronițe din brad sau ornamente tricotate. Inspiră-te din acest articol cu câteva idei creative: Decorațiuni handmade pentru Crăciun.

Săpun sau lumânări parfumate de casă

Oferă în dar un răsfăț delicat și plin de arome. Fă chiar tu săpun sau lumânări parfumate din ingrediente blânde cu pielea ta. Găsești aici rețete ușoare și rapide pentru a dărui un alint cuiva: săpun de casă, lumânări de casă.

Împachetează cadourile în ambalaj cu tematică de Crăciun și decorează-le cu panglici, crenguțe de brad sau conuri de pin.

Articole similare: