Cufărul bunicii

Articole, rețete, sfaturi și ghiduri.

Cufarul bunicii Înapoi la toate articolele

8 dressinguri pentru o salată gustoasă

Este vară și cauți să introduci în alimentația ta preparate cât mai ușoare și răcoritoare? Salatele sunt ideale pentru această perioadă caniculară și îți oferă necesarul nutritiv pentru organism. Iată câteva metode în care să pregătești un dressing care să completeze gustul salatelor tale. Rețetele de vară vor căpăta un plus de savoare!

Dressing cu miere și muștar

Acest sos din miere și muștar este unul dintre cele mai folosite în salate, potrivit mai ales în salatele cu pui. Pentru a-l face mai cremos, Bunica îți recomandă să adaugi și iaurt. Amestecă într-un bol două linguri de muștar, trei linguri de miere, o lingură de ulei Untdelemn de la Bunica Omega 3, o linguriță de suc de lămâie, o linguriță de usturoi ras, 100 ml iaurt, apoi asezonează cu sare și piper după gust.

Dressing cu aromă de zmeură

Acest dressing cu gust ușor picant este ideal alături de sparanghel. Ai nevoie de două linguri de oțet de zmeură, jumătate de linguriță de sare, o linguriță de muștar picant, patru linguri de smântână dulce, o lingură de ulei Untdelemn de la Bunica Omega 3 și piper alb după gust. Amestecă totul și savurează un sos aromat cu legumele tale preferate.

Dressing cu portocală și lămâie

În salatele verzi sau cu rădăcinoase, dar chiar și la paste sau orez, acest dressing cremos de fructe completează perfect cu gustul său dulce-acrișor și proaspăt. Pentru a-l prepara ai nevoie de patru linguri de ulei Untdelemn de la Bunica Omega 3, o lingură de suc de portocale, una de suc de lămâie, două lingurițe de coajă rasă de lămâie și o lingură de ceapă tocată.

Dressing cu coriandru

Acest dressing nu doar că este gustos în salate și simplu de preparat, dar poate fi folosit și ca marinadă pentru carnea de pui. Amestecă într-un bol 25 ml zeamă de lămâie, două linguri de muștar, 50 ml de ulei Untdelemn de la Bunica Omega 3 și o linguriță de boabe zdrobite de coriandru. Lasă-l la rece înainte de a-l adăuga în salată sau unge carnea de pui înainte de a o găti.

Dressing din ierburi aromatice

Mâncarea capătă un gust deosebit atunci când adaugi mirodenii. Folosește ierburi aromatice în orice rețetă pentru a da o aromă unică și plăcută preparatelor tale. Salata verde cu brânză este și mai gustoasă atunci când o dregi cu un dressing franțuzesc. Amestecă într-un bol patru linguri de ulei Untdelemn de la Bunica Omega 3, o lingură de suc de lămâie, patru linguri ierburi aromatice proaspete (pătrunjel, mărar, busuioc, două codițe de ceapă verde) tocate mărunt și un praf de zahăr pudră.

Dressing cu chilli

Pentru iubitorii de rețete picante Bunica propune un sos cu chilli perfect în salatele verzi sau de crudități. Ai nevoie de două, trei frunze de coriandru, șase linguri de ulei Untdelemn de la Bunica Omega 3, câteva frunze de pătrunjel, un cățel de usturoi, o linguriță de ghimbir ras, un chilli roșu fără semințe, sucul de la o lămâie. Pune toate ingredientele într-un blender și amestecă-le până obții un sos cremos.

Dressing grecesc

În salata grecească merge de minune acest dressing făcut din două lingurițe de oțet din vin roșu, două linguri de ulei Untdelemn de la Bunica Omega 3, o linguriță de suc de lămâie, o crenguță de oregano proaspăt, iar după gust adaugă pudră de usturoi, sare și piper.

Dressing cu seminte de pin

Ideal atât pentru salate, cât și pentru carne, pentru a realiza acest dressing ai nevoie de: un cățel de usturoi zdrobit, o mână de busuioc proaspăt, tocat mărunt, 50 g semințe de pin prăjite și mărunțite, șase linguri de ulei Untdelemn de la Bunica Omega 3, trei linguri de oțet balsamic, sare și piper după gust.

 

Dă gust salatelor tale de vară cu unul dintre aceste dressing-uri. Care sunt preferatele tale?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole similare: